Láttál már kötéltáncos cégvezetőt? Én nap mint nap!

A kötél igazi segédeszköz. Megkötöz, fogva tart, állásra kényszerít…  de nem csak ezt a funkciót tölti be!

Segít, hogy átérj a másik oldalra, felkapaszkodj a meredek sziklafalon, elkeríti a Te, saját területedet, privát szférádat, melyet védeni, óvni szeretnél.

Melyikre használod?

Kitűnő eszköz az egyensúlyozás megtanulásához. Balanszírozni a család, párkapcsolat és az üzleti élet között, úgy, hogy senki ne sérüljön, mindenki kapjon és az üzlet is erősödjön.

Ismerős ez az érzés? Honnan lopd el az időd?

Talán most még nagyobb intenzitással próbálod fenntartani a céged, megtartani a kollégákat, fizető ügyfeleket találni. Harcolsz a létért, a tartalékok fogynak, még erőteljesebben láthatóvá kell válni, hogy a piacon Téged válasszanak.

Vagy ennek ellenkezője történt az elmúlt időszakban? Olyan iparágban dolgozol, ahol az elmúlt hónapokban maga a céged „zárt be az irodába”, annyi munkád volt. Mindeközben irigyelted, azokat a családokat, akik folyamatosan otthon, egymás jelenlétében voltak, és nem értetted, számukra ez miért fárasztó, és néha kiborító.

Miért kell kiemelten tehetséges kötéltáncosnak lenned?

Bármelyik KKV cégvezetői oldalt képviseled, egy közös Bennetek!

A privát szféra, a család, a párkapcsolat fontossága, sérülékenysége!

Valami nagyon újat kell kifejleszteni a mostani időszakban, hogy a családi és a párkapcsolati színtér ne sérüljön.

Egy új kötéltáncot, egyensúlyozási technikát kell elsajátítani, mert most a „háttér ország” sem abban a lelki állapotban van, mint fél évvel ezelőtt.

Közösen, csapatként ki kell építeni új családi, párkapcsolati stratégiákat, ami segíti ezt az időszakot átvészelni.

Miért?

1000%-ban a cégedért küzdesz, oldod meg a feladatokat, kihívásokat, keresed a láthatóság eszközeit, mindeközben ott a családod, gyermekeid, párod.

cégvezetők terapeutája Sonkoly Zsuzsa

Hogyan lehet mindezt jól csinálni? Hogyan lehet megosztani a figyelmedet, erődet, hogy ők se veszítsenek el.

Lehet, most többet voltak veled és hirtelen nagy lesz a kontraszt, a vesztesség? Olyan plusz figyelmet, jelenlétet kaptak Tőled, amire az elmúlt években csak vágytak a gyermekeid?

Hirtelen nagy lesz a váltás! A jót könnyű megszokni….Neked is! Ezek a napok örökre ott izzanak az emlékeitekben. Mennyire értékes volt közel lenni, élményeket megosztani, látni fiad, lányod ébredését, megélni ölelését. (Ami lehet sokszor elmarad, mert korán indulsz és késő este végzel.)

Másik esetben pedig, eddig sem tudtál úgy jelen lenni, mert folyamatosan a céges folyamatokat intézted. Most pedig minden a visszaállásról szól, csapatodat irányítani, összefogni, motivációjukat erősíteni.

Amikor a céggel foglalkozol a lelked a család körül forog? Velük szeretnél lenni és bűntudatod van? Vagy amikor szülő vagy, akkor pedig úgy érzed elhanyagolod a céged?

A pillanatban kell maradni, még ha nehéz is, mert akkor egyikben sem vagy benne, egyik területre sem tudsz igazán koncentrálni. Minél inkább vagy igazán jelen abban a tevékenységben, amivel foglalkozol, annál jobban inspirál, annál jobban tudsz hatékony lenni, majd végezve a családodhoz térni.

Hiszen a hatékonyság meghozza azt az érzést, hogy eredményt, értéket hoztál létre, megoldottál rengeteg megoldandó feladatot, új célok is körvonalazódni látszanak. A hasznosság érzése megerősíti Én-képünket, önbecsülésünket.

Háttérország sem a régi…

Mivel társad sem úgy élt, ahogyan az elmúlt egy évvel ezelőtti időszakban, elképzelhető, hogy másra van szüksége? Túlhajszolta magát?

Ha anyaként otthon volt a gyerekekkel és közben próbált dolgozni, vagy céget vezetni, igencsak kimerülhetett, hiszen ennyi szerepet egyszerre betölteni lehetetlen. Érzelmileg érzékenyebb, kimerültek az aranytartalékok.

Vagy apaként tudták biztosítani a hátteret, biztos vagyok benne, hogy feszíti az érzés, hogy most már szeretne produktív, eredményt felmutató, önállóságot, kontrollt visszakapó férfi lenni. Az ősi ösztönök erősödnek, a vadász szeretne ismét vadat ejteni…

Segít a háttérország megerősítésében ha:

 • Visszajelzel a párodnak, gyermekeidnek, hogy mit köszönsz nekik, ebből az időszakból, mi volt számodra nagyon fontos és értékes, mi fog neked hiányozni.
 • Értéked adsz azzal, ha kifejezed érzéseidet, gondolataidat. Lelked egy részét megosztod szeretteiddel, így számukra is sokkal értékesebbé válik.
 • Ezután is időt szakítasz arra, hogy párként, társként kettesben legyetek.
 • Biztosítjátok egymás számára az Én-időt, az egyedüllétet

Te, mint szülő meg kell mutatni lelked egy részét gyermekeid irányába, milyen lesz ismét a kevesebb idő, mit adott neked az együttlétek ideje, mi az, amit sajnálsz elveszíteni.

Miért fontos ezt elmondani CSALÁDodnak?

 • értékesebbé válik számodra is, a másik ember belső világa,
 • önmaga erősödik a pozitív visszajelzéstől, elismeréstől, köszönömtől
 • hallhatóvá válik a szülő érzése,
 • gyermekek is tanulják az érzelmek kifejezésének lehetőségeit,
 • a másik fél értékesnek, szerethetőnek éli meg magát a visszajelzéstől,
 • hangsúly kerül az együttlét időszakára,
 • új helyzet új dolgokat vezetett be, melyet tovább tudtok vinni kapcsolatotok erősítésében

Ha cégvezetőként csak a hiányodat érzékelik, az csupán haragot, sértettséget szül.

Ha Társként, Szülőként az érzéseid hallják, hitelessé és fontossá válik a közösen eltöltött minőségi idő. Ott lesz a szívükben, hogy ez Neked is fontos volt.